Formel 1 TV: Sändningar, kanaler & Tider i Sverige

Formel1

Är du redo att uppleva F1-säsongen 2024 i all sin prakt? Med 23 adrenalinfyllda lopp väntar en spännande säsong för alla motorsportfans. Från fredagens träningar till söndagens huvudlopp – vi guidar dig genom alla alternativ för att se Formel 1 på TV i Sverige.

Oavsett om du föredrar storbildsTV eller streaming på mobilen, finns det ett alternativ som passar just dig.

Var kan man se Formel 1 på TV i Sverige?

Viaplay och Viasat-kanalerna

Viaplay Group har exklusiva sändningsrättigheter för Formel 1 i Sverige fram till 2029. Du kan se alla lopp, träningar och kval på:

  • Viaplay (streamingtjänst)
  • V Sport Motor (TV-kanal)
  • Andra Viasat-kanaler

För att få tillgång till F1-sändningarna behöver du Viaplay Total-paketet.

Har du TV från Telia kan du lägga till Viaplay i ditt paket. Du får då tillgång till all F1-action direkt i din TV-box.

TV10

På TV10 kan du se utvalda kval och träningar inom Formel 1, där förarna förbereder sig och tävlar om startpositioner. Perfekt för fans som vill följa spänningen inför de stora racen.

Kom ihåg att kontrollera sändningstiderna. F1-lopp körs ofta på helger, med kval på lördagar och race på söndagar.

Hur ser en typisk F1-helg ut på TV?

En typisk F1-helg på TV: racerbilar som kör snabbt runt en bana, depåteam som arbetar, kommentatorer i en studio och entusiastiska fans på läktarna

En F1-helg börjar på fredagen med två träningspass. Varje pass är 60 minuter långt och du kan se lagen testa sina bilar och däck.

På lördagen fortsätter det med ett tredje träningspass. Sedan är det dags för det spännande kvalet där förarna kämpar om startpositionerna.

Söndagen är höjdpunkten med huvudloppet. Du kan räkna med cirka 2 timmars intensiv racing. Glöm inte att lyssna på team radio för att höra strategidiskussioner mellan förare och ingenjörer.

F1-säsongen 2024 består av 23 lopp. Det betyder att du har många helger fyllda med motorsport att se fram emot på TV.

För att se alla lopp behöver du rätt TV-paket. Viaplay erbjuder till exempel fullständig F1-täckning. Kolla med din TV-leverantör för exakta priser och paket.

Vanliga frågor och svar

Vilken kanal sänder Formel 1 idag?

Viaplay och Viasat Motor sänder Formel 1 idag. Dessa kanaler har exklusiva rättigheter att visa alla lopp, träningar och kval i Sverige. Du behöver ett Viaplay-abonnemang för att se sändningarna.

Var kan man se Formel 1 gratis?

Tyvärr finns det inga lagliga sätt att se Formel 1 helt gratis i Sverige. TV4 Play visar ibland gratis höjdpunkter från loppen, men för fullständiga sändningar krävs ett betalabonnemang hos Viaplay eller F1 TV.

När går nästa Formel 1 tävling?

Formel 1-tävlingar körs vanligtvis på söndagar under säsongen, med kval på lördagar. För exakt datum och tid för nästa lopp, kolla F1:s officiella kalender eller din TV-guide, då tiderna kan variera beroende på värdlandet.

Vad kostar F1TV?

F1TV:s pris varierar beroende på abonnemangstyp och land. I Sverige kostar det vanligtvis mellan 50-110 kr per månad, med alternativ för års- eller månadsabonnemang. Kolla F1TV:s officiella webbplats för aktuella priser och erbjudanden.

Nisse Lundberg
Nisse Lundberg
Motorsportsexpert
Senast uppdaterad, september 26, 2024
Nisse Lundberg har femton års erfarenhet inom svensk motorsport som mekaniker och journalist. Han specialiserar sig på att kartlägga Sveriges motorkultur, med fokus på lokala klubbar och motorstadion. Nisses artiklar ger inblick i klubbhistoria, förarprofiler och kommande events från gräsrotsnivå till nationella mästerskap. Med sin tekniska bakgrund förklarar han regler och säkerhetsföreskrifter på ett lättförståeligt sätt, vilket gör Motorklubbar.se till en värdefull resurs för alla motorsportintresserade i Sverige.
Rulla till toppen