Rally Hässleholm: Snapphanerallyt 2024 i Skåne

Rallyhassel

Är du redo för årets hetaste rallyaction i Skåne? Den 10 augusti 2024 drar Snapphanerallyt igång i Hässleholm med över 80 team som tävlar på fem spännande specialsträckor. Från den utmanande Hovdala-etappen till den tekniska Hissmossa-sträckan – Rally Hässleholm erbjuder 59 kilometer av ren adrenalinkick. Missa inte chansen att se toppförare i moderna rallybilar kämpa om segern i detta viktiga deltävling i både DM och Svenska Sprintmästerskapet.

När och var äger Rally Hässleholm rum?

Rally Hässleholm, även känt som Snapphanerallyt, är ett spännande motorsportsevenemang i Skåne. Tävlingen utgår från Hässleholmsgården i Hässleholm och sträcker sig genom omkringliggande områden.

Vilka datum gäller för 2024?

Snapphanerallyt 2024 går av stapeln lördagen den 10 augusti. Förarna börjar dagen tidigt med rekognosering av banorna på morgonen och förmiddagen.

Första start sker klockan 13:00. Tävlingen pågår under eftermiddagen och målgång beräknas ske runt klockan 17:00.

Hässleholm och närliggande Tyringe blir centrum för rallyfesten denna augustilördag. Motorsportentusiaster från hela regionen samlas för att uppleva spännande action och skicklig körning på de skånska vägarna.

Vilka är de viktigaste sträckorna i Rally Hässleholm?

Rally Hässleholm består av fem specialsträckor som täcker 59 kilometer. Dessa sträckor utgör kärnan i tävlingen och testar förarnas skicklighet på olika sätt.

Var körs de mest populära etapperna?

Hovdala är den längsta sträckan i rallyt på 16,95 kilometer. Den erbjuder en utmanande körupplevelse för förarna och är populär bland åskådarna.

Röshult och Hissmossa är två andra viktiga sträckor. Båda körs två gånger under loppet. Röshult är 8,40 kilometer lång, medan Hissmossa sträcker sig över 12,62 kilometer.

Dessa tre sträckor – Hovdala, Röshult och Hissmossa – bildar ryggraden i Rally Hässleholm. De testar förarnas förmåga på olika typer av underlag och i varierande terräng.

Totalt omfattar rallyt 160 kilometer körning. De fem specialsträckorna utgör en betydande del av denna distans och är avgörande för tävlingens utgång.

Vanliga frågor och svar

När är snapphanerallyt?

Snapphanerallyt äger rum årligen i slutet av maj eller början av juni. Det exakta datumet kan variera från år till år, så det är bäst att kolla arrangörens officiella hemsida för aktuell information.

Var körs snapphanerallyt?

Snapphanerallyt körs i nordöstra Skåne, med start och mål i Hässleholm. Rallyt sträcker sig genom ett flertal kommuner i området, inklusive Osby, Östra Göinge och Kristianstad.

Vem omkom i Snapphanerallyt?

En tragisk olycka inträffade under Snapphanerallyt 2023, där en 30-årig kartläsare omkom. Av respekt för de inblandade nämns inga namn här. Olyckan ledde till en omfattande säkerhetsöversyn inom svensk rallysport.

Nisse Lundberg
Nisse Lundberg
Motorsportsexpert
Senast uppdaterad, oktober 2, 2024
Nisse Lundberg har femton års erfarenhet inom svensk motorsport som mekaniker och journalist. Han specialiserar sig på att kartlägga Sveriges motorkultur, med fokus på lokala klubbar och motorstadion. Nisses artiklar ger inblick i klubbhistoria, förarprofiler och kommande events från gräsrotsnivå till nationella mästerskap. Med sin tekniska bakgrund förklarar han regler och säkerhetsföreskrifter på ett lättförståeligt sätt, vilket gör Motorklubbar.se till en värdefull resurs för alla motorsportintresserade i Sverige.
Rulla till toppen